Hemmakontor

SOLSKYDD & GARDIN

Hemmakontor i fokus

Om du ska arbeta hemifrån är det värt att ha ett rum eller hörn avsett för arbetet. Det ska vara ett ljust utrymme med goda förutsättningar att vara produktiv, kreativ och inspirerad. I synnerhet fem saker är viktiga att tänka på när du ska inreda en bra arbetsmiljö hemma:

– God belysning – utan att du bländas

– Trevlig omgivning som inspirerar dig

– Möjlighet att stänga om dig

– Sitt och stå ergonomiskt korrekt

– En bra skärm, mus och tangentbord

Bra arbetsbelysning ökar din produktivitet

Rätt arbetsbelysning kan öka din produktivitet med 23 %, så länge den inte bländar, blänker eller stör på annat sätt. Det visar forskningsstudier från Carnegie Mellon University (Loftness et al, 2003).

Du får den bästa belysningen om du kombinerar dagsljus med konstgjort artificiellt ljus. Dagsljuset är viktigt för ditt välmående, men det är inte tillräckligt för att skapa en bra arbetsbelysning. Se därför till att ha tillräckligt med ljus runt ditt tangentbord och dina papper.

För att undvika att ljuset reflekteras i din skärm bör du inte placera taklampan precis ovanför dig. Undvik även att placera din skärm så att du varken har rygg eller ansikte direkt mot fönstret, då ljuset kan reflekteras i skärmen. Sitt i stället med sidan mot fönstret.

Få dagsljus utan att bländas, med rätt gardiner

Gardiner kan hjälpa dig att få en bra arbetsbelysning där du får in dagsljus utan att bli bländad. Speciellt två gardintyper är optimala för hemmakontoret; Duette® och rullgardiner som båda kan styras manuellt eller med PowerView® automation.

Rullgardiner med en metalliserad screenväv förhindrar effektivt både bländande ljus och värme, samtidigt som du fortfarande kan se ut. Det är just kombinationen av avskärmning och möjligheten att se ut, samtidigt som inomhustemperaturen bibehålls på en behaglig nivå, som gör screenväven speciell. Screenväv används ofta i kontorsmiljöer, så om du har ett dedikerat kontor hemma är detta en perfekt lösning.

Duette® gardiner med modell Top Down/Bottom Up är en smart och dekorativ lösning när du har kontor i t.ex. vardagsrummet. Duette® finns i en uppsjö av färger, och kan därför matchas med resten av inredningen. Du kan placera gardinen mitt på fönstret, och på så sätt få både optimal utsikt och ljusinsläpp, utan att solen stör dig.

NYHETER OCH BLOGGINLÄGG

KONTAKTA OSS

Vill du ha hjälp med gardiner eller solskydd?

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *